Gibsons Road

Alterations and extension to an attractive semi-detached red brick house in Stockport.

 

Brief:

  • Reorganise rear half of house and provide new spaces for kitchen/ dining/ family and study

  • Maximise interaction with garden

  • Extend bedroom at first floor and relocate ensuite shower.

 

Proposals:

  • Remove existing outrigger and bay window

  • New single storey extension, contemporary in appearance

  • Timber framed structure at first floor, brick clad for identical appearance to original

  • Reorganisation of internal spaces to provide study and family areas 

  • Construction is well insulated lightweight timber frame with handmade brick cladding at plinth level and cedar boarding above

  • Window, external doors and rooflight are aluminium framed with triple glazing

  • All junctions taped internally for best possible air-tightness.

Construction:

  • Work started on site in spring 2019 and completed in the summer.